«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Народ відповів: на яку заробітну плату українці зможуть нормально жити?

Заступник начальника державної служби зайнятості Сергій Кравченко вважає, що для гідного життя українцям достатньо семи-восьми тисяч гривень на місяць.

На думку чиновника, це зарплата, на яку «людина може жити, а не існувати». Журналісти розпитали українців в різних регіонах, чи дійсно цих грошей достатньо. У Полтавській області 7 тис. Грн - це середня зарплата. Але вистачає її?

«Комуналка - 3,5 тис. грн, проживання, продукти складають мінімум 200-300 грн в день. Нічого не залишається. Ще й виходить в мінусах », - розповідають місцеві жителі.

За їх словами, крім виживання, не вистачає ні на що - ні на заощадження, ні на подорожі. Львівська область - треться в рейтингу середніх зарплат в Україні. Згідно з офіційними даними, львівським фахівцям платять в середньому 8 тис. грн на місяць. Втім, люди кажуть, що цього мало.

"Це мало. 2 тис. Грн йде на комунальні послуги. У нас сім'я велика, на їжу багато йде. Ще потрібно одягнутися, потрібні ліки. Хоча б 10 тис. грн ... А нормально - це 15 тис. грн хоча б », - каже місцева жителька Оксана Малишенко.

При цьому зарплата в 7000 гривень недосяжна для більшості жителів Сумської області. Втім, місцеві жителі запевняють - на життя не вистачить навіть цієї суми. Не менш десяти тисяч гривень на місяць потрібно киянам.

«Думаю, близько 9-10 тис. Грн мінімум. Але я вважаю, треба заробляти більше 10 тис. грн, щоб нормально вижити. Я на їжу близько 9 тис. грн витрачаю, а ще одягнутися треба, і проїзд ... Зараз проїзд дорогою теж », - зазначають кияни.

У Держкомстаті з'ясували, на що саме українці витрачають зароблені гроші. Виявилося, що з середнього по країні окладу в 8 382 грн половина йде на харчування, ще 17% - на комуналку. Решту грошей витрачаються на транспорт, одяг і ліки.

Джерело

 

Все буде Україна