«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Названо найщасливішу та найнещаснішу нації Євросоюзу

Вони цілком задоволені рівнем свого життя

Найщасливіша країна ЄС, де живуть найздоровіші люди, знаходиться в Західній Європі - це Ірландія. Здоровими і щасливими себе відчувають мало не всі опитані ірландці

Принаймні, такими себе відчувають самі її жителі, як показали результати соцопитування на замовлення Єврокомісії.

97% опитаних ірландців вважають себе щасливими: це найвищий показник в ЄС (середній показник - близько 83%). Ця ж країна веде в категорії відчуття здоров'я: 92% респондентів заявили, що цілком здорові (середній показник - 78%).

Найбільш нещасливими себе відчувають румуни - тільки 59% опитаних з цієї країни вважають себе задоволеними життям, а самими хворими - латвійці: всього 14% опитаних в Латвії заявили, що відчувають себе чудово. В цілому, говорять соціологи, більшість жителів ЄС вважають своє життя як мінімум непоганим, і говорять про рівні можливості для всіх. При цьому серед країн по другому пункту є чималі відмінності: якщо 81% датчан вірять, що мають рівні можливості, то лише 18% греків з ними в цьому солідарні.

Опитування показало, що більшість жителів ЄС (84%) вважають різницю в доходах занадто великий. Особливо високий цей показник в Португалії (96%) і ФРН (92%), а найнижчий - в Нідерландах (59%). У всіх країнах ЄС, крім Данії, більше 60% опитаних впевнені - влада повинна щось зробити з цього приводу. 47% європейців вважають, що глобалізація - це добре, з ними не згодні 21% опитаних. 39% респондентів в ЄС вважають приплив мігрантів в їх країни позитивним моментом, а 33% - негативним. Опитування Євробарометра №471 проводився 2-11 грудня 2017 роки; в 28 країнах-членах ЄС опитали 28031 чоловік.

Варто відзначити, що Україна піднялася на одну позицію в рейтингу правозахисної організації "Репортери без кордонів". Тепер вона займає 101 місце з 180 країн світу. "Українська влада здійснила низку важливих реформ з часів революції 2014 року, включаючи закони, за якими ми можемо знати, хто є власником ЗМІ і про доступ до публічної інформації.

Однак, ситуація з журналістикою в Україні в цілому залишається досить нестабільною. Потрібно ще багато змінити, щоб обмежити олігархічний тиск на ЗМІ", – вважають в організації. Крім цього, дослідники відзначають, що ситуація зі свободою слова в Україні має нестабільний характер через інформаційну війну з Росією і через наближення парламентських і президентських виборів в 2019 році. Відзначимо, що в минулому році Україна займала 102 позицію у такому рейтингу. 

Все буде Україна