«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Перший Європейський Президент привітав Володимира Зеленського з перемогою, та запросив відвідати його країну

Президент Польщі Анджей Дуда першим із лідерів країн Європи привітав Володимира Зеленського з перемогою у другому турі президентських виборів.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Президент Анджей Дуда привітав обраного президента України Володимира Зеленського по телефону і запросив його до Польщі”, – йдеться у повідомленні канцелярії польського президента у Twitter.

Посольство Польщі в Україні зазначає, що у розмові з Зеленським Дуда висловив упевненість у стійкості євроатлантичної інтеграції України після виборів.

“Прошу прийняти мої сердечні поздоровлення з нагоди ввірення вам українським народом посади президента України. Я впевнений, що цей вибір підтвердить стійкість України на шляху до євроатлантичної спільноти”, – цитує посольство президента Польщі.

Від західних політиків та представників експертної спільноти звучать заяви про потребу зберегти підтримку України після зміни президента.

Західні коментатори наголошують на тому, що вибори пройшли у відповідності до стандартів. Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, зокрема, послався на заяву Петра Порошенка, у якій той закликав Захід підтримувати Україну. Пайфер нині є експертом вашингтонського Брукінгз-центра. “Україна сьогодні підтвердила що є демократією. Вона заслуговує на підтримку Заходу” – написав дипломат.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс наголосив, що Захід має поважати вибір громадян України.

 

Все буде Україна