«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пляцок “Лісовий мох” – новuнка 2019 року: такоrо ще точно ніхто не rотував

Пляцок називається Лісовий мох, який відповідає відтінку тортіка.Торт без барвників! Цей торт підкорив моїх гостей, всі були просто в захваті від його зовнішнього вигляду і смаку! Розкриємо секрет, зеленуватий відтінок торта ми отримали завдяки шпинату. У тесті є розморожений шпинат, на смак це не впливає, а от соковитості в тесті і кольору десерту надає.

Складові:

Набір продуктів для форми діаметром 24 см.

Для тіста:

450 гр. замороженого, нарізаного шпинату;
4 яйця;
2 склянки борошна;
1 і 1/3 склянки олії;
1 повний стакан цукру;
3 чайні ложки розпушувача;
Для крему:

5 штук збитих яєць;
500 гр. маскарпоне;
¾ склянки цукрової пудри;
2 склянки ягід (малини, чорниці);
Для декору торта малина і чорниця;

Приготування: Шпинат розморозити і добре віджати, щоб не було зайвої рідини. Шпинат з’єднуємо з половиною масла і збиваємо в міксері за допомогою кухонного комбайна або блендера.Яйця збиваємо з цукром в пухнасту масу, а потім – поступово додаємо масу зі шпинату і масло, що залишилося. Коли інгредієнти з’єднані, додаємо частинами борошно, змішане з розпушувачем, все перемішуємо.Дно дека викладаємо папером для випічки. Нагріваємо і виливаємо тісто в форму, вирівнюємо верх, ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Випікати потрібно протягом години. Після вилучення з духовки пиріг залиште до повного охолодження, можна на всю ніч.

Коржі майбутнього торта ділимо на 3 частини.

Готуємо крем: Яйця збиваємо, змішуємо з маскарпоне і цукровою пудрою, довзбиваємо міксером і в момент виникнення густого крему з нього відкладаємо 4 столові ложки для змащування боків.В решту маси, яка залишилась в мисці масу додаємо малину і чорницю, потім акуратно перемішуємо ложкою. (Занадто довго перемішувати не слід. Як тільки отримаєте потрібну консистенцію необхідно припинити перемішування.)Крем з фруктами ділимо на 2 частини і перемащуємо коржі. Також кремом змащуємо боки торта, а потім ставимо в холодильник 3 години, а краще на всю ніч.Перед самою подачею на стіл верх торта прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.

Пише - slovech.co

Все буде Україна