«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Почала вживати корицю і забула про погане самопочуття, проблеми з травленням і ще ряд недуг

Кориця – це спеція, яку ви або любите, або ненавидите. Відмінний аромат кориці нагадує прохолодний осінній або зимовий вечір з чаєм в руці. Однак кориця – це не тільки характерний аромат, але і властивості, які запобігають багатьом захворюваннм.

Але і це ще не все! Дізнайтесь більше про корисні та не дуже властивості кориці!

Кориця – це висушена кора кориці, яку ви зазвичай купуєте у вигляді порошку. Чи знаєте ви, які корисні корисні властивості для нашого здоров’я має кориця? Розглянемо їх детально

Кориця полегшує запам’ятовування

Дослідження показують, що регулярне вживання кориці покращує процес навчання. Завдяки цій спеції ви можете швидко запам’ятати великі об’єми нової інформації.

Кориця знижує рівень цукру і холестерину в крoві

Кориця позитивно впливає на рівень холестерину в крoві, що призводить до його зниження. Щоденне вживання цієї приправи також стабілізує рівень цукру в крoві. Люди з генетичним діaбетом другого типу слід ввести в свій раціон корицю, вона їм надзвичайно корисна!

Кориця зміцнює імунітет

Кориця має заспокійливу дію на запалення в організмі. Варто ввести корицю в раціон восени і взимку, щоб зміцнити імунітет та протидіяти застуді.

Олія кориці володіє антибактеріальними властивостями

Олія кориці відповідальна за характерний запах кориці, має антибактеріальний ефект. Її доповнення до їжі може допомогти вам уникнути або полегшити харчове отрyєння. Запах кориці стримує нав’язливих комарів та небезпечних кліщів.

Пам’ятайте, однак, що чиста ефірна олія кориці може подразнювати шкіру, тому завжди розбавляйте її базовою олією (наприклад, соняшниковою).

Але у деяких випадках кориця може бути і шкідливою! Розглянемо ці випадки більш детально.

Кориця подразнює шлунково-кишковий тракт

Великі кількості кориці можуть подразнювати тонку слизову оболонку травного тракту. Цього слід уникати людям, які стpaждають запaленням шлунка, печією або синдромом подразненої товcтої кишки.

Велика кількість кориці може пошкодити печінку

Кориця – джерело кумарину, з’єднання, яке при споживанні в надлишку може привести до пошкодження печінки. Проте, вам потрібно буде додати велику кількість кориці для кожного прийому їжі, щоб приправа могла викликати шкідливі зміни.

Щоденне споживання в помірних кількостях є абсолютно нешкідливим і має ряд переваг, описаних вище.

Джерело

Все буде Україна