«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Путіне, відпусти моряків!'' У Москві провели мітинг на підтримку України, є затримані

У неділю, 16 грудня, біля будівлі ФСБ у центрі Москви пройшов протест проти політики Кремля щодо України.

Як повідомляє "Новая Газета", мінімум 8 учасників акції були затримані правоохоронцями. За даними "ОВД-Инфо", ця кількість дорівнює 12. Інциденти зняті на фото та відео.

Люди вийшли на вулицю з плакатами "проти війни в Україні та чиновницького свавілля російських силовиків". Вони також вимагали відпустити ув'язнених у РФ українських моряків.

"Путіне, відпусти моряків, ми не хочемо війни", — написано на одному з плакатів.

''Путіне, відпусти моряків!'' У Москві провели мітинг на підтримку України

Організатори також планували обговорити арешт російського правозахисника Льва Пономарьова.

Всього в протесті взяло участь приблизно 50 осіб, до місця зборів практично відразу приїхали автозаки. Деяких затриманих, як відзначають очевидці, насильно заштовхували в машини.

Один із затриманих — Дмитро Іванов — розповів, що в автозаку поліцейські погрожували йому побиттям і електрошокером.

"Били мене по потилиці та вперед, по обличчю, телефоном, але не сильно, слідів не залишилося. Потім туди прийшов поліцейський у масці з електрошоком. Він ходив, вмикав його поруч зі мною.

Вони багато матюкалися, говорили: "Ми тебе зараз будемо п**дить, ти взагалі дол***б". Вони роздягнули мене до пояса. Говорили, що мене відрахують з універу, що моїх батьків звільнять із роботи. Близько півгодини, може, навіть 40 хвилин, допитувалися від мене пароля від телефону. Я їм не сказав. У результаті один із них просто взяв і зігнув його", — розповів Іванов.

Все буде Україна