«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

РПЦ йде в наступ! Протоієрей Володимир Вигилянський запропонував подати на Константинопольський патріархат в суд ООН. Деталі

Колишній прес-секретар Патріарха РПЦ МП протоієрей Володимир Вигилянський запропонував 26 вересня на своїй сторінці в Фейсбуці подати на Константинопольський патріархат в суд в ООН.

Володимир так сформулював свою пропозицію:

«1. Українській Православній Церкві спільно з Московським Патріархатом треба буде сформулювати звинувачення Константинопольському Патріархату і його Предстоятелю Патріарху Варфоломію в створенні РОЗКОЛУ, використовуючи всі канонічні правила святих Вселенських Соборів.

2. Російській Федерації слід звернутися в суд ООН і звинуватити державу Україну в створенні, всупереч Конституції, політики етноциду (етногеноциду) з релігійними і мовними ознаками ».

І уточнив далі: «Якщо буде зафіксована насильницька передача храмів Української Церкви новій релігійній організації, це підпаде під поняття геноциду. Геноцидом вважається дія, з наміром знищити расову, релігійну, етнічну чи національну групу як таку. Вже зафіксовані масові законодавчі обмеження у використанні російської мови на Україні. До них ще додадуться дискримінаційні заходи щодо релігійних уподобань українського народу ».

Протоієрей Володимир Вигилянський не уточнює, з якого часу Константинопольський патріархат здається йому «новою релігійноюї організацією», та ще настільки відмінною від Московського патріархату, що мова йде про «знищення за релігійною ознакою».

Джерело

Все буде Україна