«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Сенцов продовжує голодувати? У Росії озвучили суперечливі дані

У Росії заявили, що незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов насправді не припиняв голодування. Його стан оцінили як "відносно задовільний".

Про це сказав Анатолій Сак, уповноважений із прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, де в колонії і перебуває Сенцов. Як пише ТАСС, цю інформацію Сак повідомив після візиту до ув'язненого 9 жовтня.

"Заявляю, що жодної офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило. Він так і голодує", — сказав омбудсмен.

Він додав, що стан Сенцова "відносно задовільний" і що раніше, ніж через місяць, він його відвідувати не планує. Також адвокат Сенцова, Дмитро Дінзе, в коментарі для МБХ Медіа заявив, що його підзахисний дійсно міг поновити голодування.

"Можливо, Сенцов дізнався, що відбувалося довкола його голодування в інформаційному фоні з боку ФСВП, і просто вирішив продовжити голодування. Тому що вважав, що немає необхідності зніматися з голодування, якщо ФСВП так поводиться", — пояснив Дінзе.

Він також припустив, що, можливо, Сак просто не знає про припинення голодування Сенцовим.

"Він казав, що йому Сенцов не подав заяву про припинення голодування. Але насправді Сенцов нічого і не мав йому надавати. Заява надається начальнику установи про те, що особа знімається з голодування. На тлі цієї плутанини Сак і зробив таку заяву", — пояснив Дмитро Дінзе.

В офісі обмудсвумен в Україні Людмили Денисової на питання про продовження голодування заявили, що займаються перевіркою заяви Сака.

Джерело

Все буде Україна