«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У ФРН знайшли ймовірного спільника вбивці колишнього чеченського польового командира на замовлення уряду РФ

Слідчі органи Німеччини підозрюють росіянина Романа Д. в співучасті в убивстві чеченця Зелімхана Хангошвілі в серпні минулого року.

Як пише в п'ятницю, 26 червня, журнал Der Spiegel, німецькі силові відомства підозрюють в участі в підготовці злочину російського громадянина Романа Д. з Санкт-Петербурга. Втім, слідство вважає, що це не справжнє ім'я, передає DW.

За даними видання, підозрюваний в'їхав 3 серпня 2019 року в Польщі з Білорусі на автомобілі Infinity Q50, не викликавши підозр у прикордонників.

Роман Д. при отриманні шенгенської візи вказав, що працює в тій же петербурзької фірмі, яка практично не має обігу, "Руст", що і затриманий і звинувачений у цій справі Вадим Красиков. Крім того, документи на отримання закордонного паспорта і на візу обидва росіянина подали в один день.

"Ще один збіг: і Красиков, і Роман Д., згідно з даними мобільних телефонів, за кілька місяців до нападу перебували в підмосковному Оріхові-Зуєва, де тренуються спеціальні сили ФСБ", - йдеться в повідомленні.

18 червня Федеральна прокуратура Німеччини висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві Зелімхана Хангошвілі, який раніше був оголошений в РФ в розшук за звинуваченням у тероризмі. Хангошвілі виїхав до Німеччини після того, як в 2015 році в Грузії на нього було здійснено черговий замах. 23 серпня 2019 року він був застрелений в берлінському парку Малий Тіргартен. Передбачуваний вбивця, громадянин Росії, був затриманий в Берліні в той же день.

Глава МЗС ФРН Хайко Мас і канцлер Німеччини Ангела Меркель не виключили можливості введення проти Росії нових санкцій.

Все буде Україна