«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

У Кремлі істерика! Тепер неканонічною церквою став Московський патріархат, - Денисенко

Тепер проблема полягає в тому, хто виграє в інформаційній війні

На думку народного депутата від БПП Вадима Денисенка - війна тільки починається. - пише Еспресо!

Про це він написав у Facebook.

"Про Собор і Томос. Коротко. Тепер неканонічною церквою став Московський патріархат. Але головна проблема полягає в тому, хто виграє в інформаційній війні. Насправді, війна тільки починається. Удачі всім нам! Вітаю всіх з цією великою перемогою в великій битві!", - написав він.

15 грудня 2018 року на Об`єднавчому Соборі українських церков була утворена Автокефальна Помісна Православна Церква України.


Предстоятелем Автокефальної Помісної Православної Церкви України став митрополит Епіфаній з Київського патріархату.

Зазначимо, що до Собору долучилися 40 архієреїв з УПЦ КП, біля 10 - від УАПЦ. Від УПЦ МП були присутні окремі представники єпископату, кліру та мирян. Спершу йшлося про 10 архієреїв Московського патріархату, але ЗМІ повідомили про реєстрацію лише двох із них. Окрім того, напередодні з'явилися погрози на їхню адресу, а нардеп Вадим Новинський зі своєї охороною вивіз із Києва митрополита Агапіта, котрий прибув для участі у Соборі. 

Вселенський патріарх Варфоломій наполіг на тому, щоб нинішні предстоятелі УПЦ (КП) - Філарет та УАПЦ - Макарій не висували своїх кандидатур на очільника нової об’єднаної церкви. Кандидатом від Київського патріархату став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній.

Своєю чергою керівник Російської православної церкви (РПЦ), патріарх Московський Кирило (Гундяєв) вважає неприпустимим надання незалежності українській православній церкві. За його словами, вона "служитиме Дияволу".

Все буде Україна