«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українцям закриють доступ до ряду сайтів: повний список

Заборонять більше 20 сайтів

Міністерство інформаційної політики України направило Службі безпеки України перелік сайтів, рекомендованих для заборони. Список підготувала робоча група з моніторингу при Мінінформполітики. Після розгляду експертна рада при міністерстві схвалила список. Про це йдеться у повідомленні відомства.

"За рекомендацією експертної ради перелік сайтів спрямовано до Служби безпеки України 18.04.2018 року", - сказано у відповіді Мінінформполітики на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

СБУ повинна провести експертизу ресурсів і відреагувати при необхідності відповідно до законодавства. До нового переліку сайтів увійшов 21 ресурс. Вони містять інформацію, заборонену до поширення нормами українського законодавства.

Таким чином, було відібрано наступні портали:

dan-news.info
admin-gorlovka.ru
dnr24.su
gorlovka.today
golospravdy.com
s-narodom.ru
politnavigator.net
riafan.ru
dnr-hotline.ru
genocid.net
miaistok.su
dnr24.com
republic-tv.ru
ruskline.ru
dnipress.com
kianews24.ru
c-eho.info
crimea.ria.ru
c-inform.info
komtv.org
gazetacrimea.ru

Ці сайти рекомендовано до заборони у зв'язку з ч.2 ст.109 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Мінінформполітики надало також до переліку посилання на матеріали. У міністерстві відзначили, що робоча група з моніторингу та виявлення інформації проводить таку роботу на постійній основі.

За матеріалами

Все буде Україна