«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В мережі опублікували визнання Януковича, з якого почалася українська трагедія: “Він мене знищить”

Політик згадав день, коли Янукович запустив кровопролитну українську трагедію 5 років тому весь євромайдан скандував про те, що Янукович повинен підписати Угоду про Асоціацію та вільну торгівлю з Євросоюзом, але тодішній президент цього так і не зробив.  У європейських лідерів залишалася добу, щоб якось вплинути на Януковича

Про це пише Роман Безсмертний на своїй сторінці в Facebook .

“Тодішній Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повинен був вилітати на саміт” Східного партнерства “у Вільнюсі вечірнім літаком. За кілька годин до відльоту я з ним зустрівся. Він поспішав. І я з порога сказав:” Ви останній, кого я можу просити . Підпишіть замість угоди якийсь меморандум, заява, хоч щось. Інакше буде біда “. Відчуття небезпеки не давало мені спокою. Це мала бути документ, нехай навіть формальний, який хоч трохи заспокоїв пристрасті в Києві і став відповіддю Москві” – повідомляє Безсмертний.

Блогер пише, що європейські лідери відверто веселилися і не розуміли, чим закінчитися ця зустріч.

“Про хід переговорів у Вільнюсі дізнавався від мого доброго товариша, литовського дипломата. Всю ніч на 29 листопада був з ним на зв’язку, знав деякі деталі кулуарних розмов. Лідерам ЄС не вдалося переконати Януковича. І я жалкував, що не приніс Яну Томбінський проект заяви або меморандуму, які могли б підписати замість Угоди про Асоціацію. У Європейських лідерів просто не було часу на підготовку альтернативного документа, вони його витратили на вмовляння Януковича “- пише Роман Безсмертний.

“Він мене знищить, якщо я це зроблю”, – сказав тоді Янукович Грібаускайте, і ця фраза запустила ряд трагічних подій в Україні.

“Трагедія почнеться вже наступної ночі. На Майдані пролилася кров невинних молодих людей, які бачили своє майбутнє в Європі. Дві ночі. Два вчинку однієї людини, які змінили історію і всіх нас”, – резюмував Безсмертний.

джерело

Все буде Україна