«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Влада знищує інтелектуальний потенціал країни, - Розумна сила

Зміни в системі освіти України ніхто так і не пояснив ні для вчителів, ні для школярів, ні для їхніх батьків. Сумарний ефект від освітньої реформи колосально шкодить всім учасникам процесу.

Про це 9 серпня під час прес-конференції заявила заступник лідера політичної партії "Розумна сила" Анна Левчук.

"Ліквідація спеціалізованих шкіл, скорочення предметів в старших класах за рахунок точних і природничих наук - це, по суті, шлях до комерціалізації середньої школи та елітарності вищої школи. Крім того, все це в кінцевому підсумку призводить до катастрофічного падіння рівня освіченості населення. Українська влада любить хвалитися кількістю реформ, але чомусь замовчує про їх якість. А судячи з результатів більшості з них, говорити просто немає про що", - заявила політик.

Крім того, в "Розумній силі" впевнені, що подальша реалізація реформи освіти в тому вигляді, в якому вона проводиться сьогодні, призведе до зниження рівня освіченості населення, а також прискорить ліквідацію середнього класу в Україні.

"Влада всіляко знищує все, що залишилося в Україні: медицину, промисловість, правоохоронну систему й освіту. Влада змушує людей залишати Україну. Чому? Та тому що, чим менше освіченого населення залишиться в країні, тим легше буде у нього красти, тим легше буде уникнути покарання за всі вчинені злочини проти країни й народу. І реформа освіти - один із кроків на шляху до повного спустошення інтелектуального резерву України. А це - крадіжка перспектив у нас із вами, у нашої держави", - підкреслила Левчук.

Єдиним виходом із ситуації, що склалася, "Розумна сила" бачить повну зміну влади та зупинку руйнівною реформи з метою її якісної трансформації. Головним завданням освітньої реформи має стати "забезпечення нашим дітям якісної освіти".

Джерело

Все буде Україна