«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Журналіст: “Беленюк, Юзік, Білоножки – вони що, закони будуть писати, да? Прям аж не терпиться прочитати.”

Ізучіл списки. Беленюка, Юзіка і прочих білоножків. Зразу знову подумав про те, про що в п’ятницю говорив на espreso.tv в програмі “Дебати”.

Ми будемо обирати законодавчу владу, мать вашу. Основна функція Верховної Ради – творити і приймати закони.

Це вам – не “представляти державу в міжнародних відносинах” і займати чисто політичну посаду “Верховного головнокомандувача”.

Це – про реальні закони, за якими ми будемо жити, знаючи їх або ні.

Дуже часто наші дикі дири в законодавстві – через те, що закони просто дуже херово прописані. Непрофесійно. Залишаються лакуни, немає узгодження з іншими законами.

І тоді знаходяться маніпулятивні червоточини, які дозволяють мордою кірпічом протягнути на посаду глави АП люстровану особу. Ну, чисто для прикладу.

Через дебільно прописане законодавство суди перетворюються на рулетку: суддя може аргументувати своє рішення або тим законом, або тим законом, дєлайтє ваши ставкі, гаспада.

Так вот Беленюк, Юзік, Білоножки – вони що, закони будуть писати, да? Прям аж не терпиться прочитати.

“В них будуть професійні помічники”, кажуть. Ага. Ми вже бачили, як воно буває, з помічниками. Помагають вони не сильно.

Така проблема, що законодавство творять люди без юридичної освіти – вона, в принципі, всюди є. І в найбільш демократично-розвинутих і правових державах світу.

Але в нас, кажись, увлєклісь вже саусем.

Danylo Mokryk

Все буде Україна