«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Нехай почuнають мінятu nамперсu! Сакварелідзе прurоломшuв заявою: «Мu їх не будемо тяrатu по судах… Мu просто…»

Іти шляхом кримінальної конфіскації довго та негуманно. Американці пропонують інший шлях-цивільну конфіскацію. У випадку, якщо ми засуджуємо корупціонера за корупційний злочин і маємо вже на руках обвинувальний вирок чи угоду про визнання вини, прокурор може запустити цивільну процедуру та подати цивільний позов на незаконне чи необґрунтоване майно, яке зареєстроване чи оформлене на водіїв, кухарок, пенсіонерів, далеких родичів.

Тоді цим людям доведеться доказувати легальне походження майна.
Сумніваюся, що домробітниця, пенсіонер, теща зможуть пояснити звідки в них мільйонні вілли в Іспанії, Маямі, Монако, яхти, літаки..

Нам не доведеться їх судити, тягати по судах, що довго та негуманно. Ми просто цивільним шляхом повернемо майно у державну власність чи державі. Кримінальний процес конфіскації передбачає окрему процедуру по кожному з учасників. А це оголосити окремо підозру, звинувачення домробітницям, няням…
Тягати їх по судах, засуджувати до кримінальної конфіскації.

Перевага цивільної конфіскації в тому, що цивільний кодекс має зворотню силу дії на відміну від кримінальної, яка не застосовується у випадку, якщо злочин було вчинено до запровадження чи настання дії кримінального закону.
Тому у випадку з цивільною конфіскацією все буде швидко, гнучко, ефективно та справедливо.

ППише - bbc-ccnn.coм

Все буде Україна