«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пташка: Як мотивувати вступати в ЗСУ? Та замахали ви, блін! ….

Українська парамедикиня Пташка (Катерина Поліщук) вважає, що кожен українець сам має відшукати для себе мотивацію для того, щоб мобілізуватися й піти захищати Україну від російських окупантів.

Про це вона розповіла в інтерв'ю, яке 30 травня вийшло на YouTube-каналі української журналістки Раміни Есхакзай.

"Як мотивувати людей вступати [в ЗСУ]?" – запитала у Пташки журналістка.

"Та замахали ви, блін! Усіх мотивувати треба. Друзі, чому мене мотивувати не треба? Мого брата мотивувати не треба? Моїх пацанів мотивувати не треба? Тому що ми не хочемо, щоб прийшла Росія. Хочете, щоб прийшла Росія, будь ласка, сидіть далі – чекайте", – сказала вона.

Пташка додала, що не хоче жити в рабстві.

"Мені простіше провести всю свою молодість на Донеччині в окопах, у глині, лишити тут своє здоров'я, але не лишити своєї честі, совісті й гідності. Сидіти й ховатися в мами під спідницею? Мама не врятує від Росії! – сказала вона. – Ми не винні, що прийшла Росія, що почалася війна, але ми можемо бути винними в тому, що ми її промахали, бо чекали, коли ось у того депутата піде син, ось тоді піду я. Та мені плювати на них. Я знаю, що я маю бути тут".

Пташка зазначила, що кожен має ухвалити рішення сам.

"Давайте зберемося, швидко все це закінчимо підемо, мать його, і підемо додому. Я замахалася. Я три роки на війні. Я вийшла з полону, пішла знову на війну. Я буду тут, поки війна не закінчиться. Якщо нас тут не буде, Росія б уже давно була під Львовом", – сказала Пташка.

Контекст:

Катерина Поліщук – уродженка Тернополя, музикантка за освітою, закінчила Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької. Служить парамедикинею в гарнізоні "Госпітальєри" з 2021 року.

Як парамедик із позивним Пташка вона стала відомою навесні 2022 року, коли в соцмережах з'явилося відео за її участю, зняте в підвалах "Азовсталі". Разом з іншими захисниками Маріуполя у травні вона опинилася в полоні в окупантів.

21 вересня Україна й Росія провели масштабний обмін полоненими, у межах якого Пташка повернулася додому.

2 грудня Пташка повідомила про нагородження її орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Наречений Пташки загинув на війні проти російських окупантів.

Все буде Україна